Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti alla vesenka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron spaghetti 500 gram
cukinia 2 sztuki
pieczarki 250 gram
przecier pomidorowy mały słoik
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
bazylia do smaku
oregano do smaku
tymianek do smaku
ser grana padano 1 łyżka startego
sól do smaku
pieprz do smaku
klopsiki:
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
bulion szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti alla vesenka

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy składniki. Warzywa myjemy.
Klopsiki przygotowujemy według tego przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/234175/klopsiki-vesenki.html
Krok 1 - Spaghetti alla vesenka foto
2
Suszone grzyby namaczamy przez 10 minut we wrzątku. Odlewamy.
Cukinię i pieczarki obieramy i kroimy w kostkę.
Pieczarki kroimy w plasterki.
Czosnek siekamy.
Krok 2 - Spaghetti alla vesenka foto
3
Rozgrzewamy oliwę.Podsmażamy na niej czosnek. Wrzucamy cebulę. Jak się zeszkli dodajemy pozostałe warzywa i suszone grzyby. Podsmażamy. Zalewamy bulionem i dusimy przez 15 minut.
Krok 3 - Spaghetti alla vesenka foto
4
Dodajemy przecier pomidorowy i dusimy jeszcze 10 minut. Doprawiamy do smaku.
Krok 4 - Spaghetti alla vesenka foto
5
Wrzucamy klopsiki i dusimy kolejne 15 minut.
W tym czasie gotujemy makaron al dente.
Krok 5 - Spaghetti alla vesenka foto
6
Podajemy.
Krok 6 - Spaghetti alla vesenka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 30.06.2012 10:13
Z przyjemnością zjadłabym porcyjkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak