Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w paprykowej glazurze

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 sztuki
miód 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
sól
czosnek 2 ząbki
tłuszcz do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w paprykowej glazurze

Mięso oczyszczamy, porcjujemy. Miód mieszamy z olejem lub oliwą, dodajemy zgnieciony czosnek oraz przyprawy - dokładnie mieszamy. Powstałą marynatą nacieramy mięso i odstawiamy na około 2 godziny. Smażymy mięso z obu stro. Świetnie nadaje się również do grillowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak