Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa Gieni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzonka 2 l
kiełbasa 2 laski
wędliny 30 dag
boczek wędzony 20 dag
pieczarki 30 dag
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
ziemniaki 1/2 kg
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
przecier pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa Gieni

Wędliny, boczek, kiełbasę kroimy w plasterki/ kostkę. Podsmażamy, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, posiekaną cebulkę. Na wędzonce gotujemy starte na tarce warzywa, pokrojone w kostkę ziemniaki. ZAlewamy nimi podsmażone mięso. Gulasz doprawiamy do smaku, zaciągamy przecierem pomidorowym. Można dodać posiekaną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 30.06.2012 10:01
Lubię takie zupy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak