Pieczeń schabowa

Pieczeń schabowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwy z oliwek do smażenia

    0,5 szklanki
  • sól

  • pieprz

  • bulion

  • mąka do zagęszczenia

  • schab

    2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 torebkę Przyprawy do pieczeni PRYMAT, sól i pieprz wymieszać z oliwą z oliwek. Tą mieszanką natrzeć umyte i osuszone mięso. Całość dokładnie osznurować i wstawić do lodówki.Odczekać conajmniej 12 godzin, następnie całość umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piec przez około 3 godziny co jakiś czas obracając pieczeń.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat