Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami 2012

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 3 szklanki
olej 2 łyżki
sól 0,3 łyżeczki
woda 1,5 szklanki
jagody 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami 2012

Kroki postępowania

1
Wyrabiamy ciasto z mąki, oleju, soli oraz gorącej wody. Ciasto można wyrabiać ręcznie na stolnicy, można też użyć robota. Wodę dodajemy porcjami. Ciasto po wyrobieniu powinno być elastyczne i dość miękkie. Po wyrobieniu zawijamy je w folię spożywczą i odstawiamy na około 30- 45 minut.
Krok 1 - Pierogi z jagodami 2012 foto
2
Następnie wałkujemy, wykrawamy "kółka", na które nakładamy jagody, zlepiamy i gotujemy w garnku z wodą przez kilka minut( 3- 5 minut), następnie wyławiamy łyżką cedzakową i odsączamy na sitku. Podajemy ze śmietaną lub sosem jagodowym.
Krok 2 - Pierogi z jagodami 2012 foto
3
Smacznego :)
Krok 3 - Pierogi z jagodami 2012 foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 26.07.2014 14:06
lubie takie
RenataZ-et 14.09.2013 21:26
rewelacyjny smak
IKrakowianka 21.05.2013 22:30
wyglądają super
Chojłówna 26.10.2012 15:43
uwielbiam:)
Iwusia 01.07.2012 23:30
uwielbiam pierogi ! Poczęstuj mnie :))))
ziutula
ziutula 30.06.2012 14:28
dla mojego męża smakołyk...ja wolę mięsko,kapusta..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak