Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piniowe ciasto pełnoziarniste na pizzę

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy piniowe 20 dag
mąka pszenna 250 g
mąka żytnia 250 g
woda letnia 250 g
olej roślinny 2 łyżki
sól 2 łyżeczki
cukier 2 łyżeczki
drożdże 3 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Piniowe ciasto pełnoziarniste na pizzę

Ciasto wykonane w maszynie do chleba Zelmer. Orzeszki Pini ucieramy w moździerzu. Do misy maszyny wlewamy letnią wodę oraz olej. Wsypujemy mąkę żytnią oraz mąkę pszenną. Dodajemy cukier, sól oraz orzeszki Pini i zioła prowansalskie. Na koniec jeszcze drożdże i uruchamiamy program Dought. Po 1,5h mamy gotowe ciasto. Podana ilość składników jest na 3 pizze o średnicy 30cm. Porcje (łyżeczka i łyżka) były odmierzane miarą dodaną do maszyny do chleba.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ALAGOR 27.10.2012 11:04
dobre ciasto to podstawa ;)
goofy9 25.08.2012 23:34
super
Anna169Hosz 13.07.2012 22:40
Ciekawe jak smakuje, nigdy nie jadłam ciasta z orzechami pini
Jolanta_P-S 04.07.2012 21:33
zaskakujący przepis
Mati13 03.07.2012 20:18
bardzo ciekawe
mufinka79 02.07.2012 21:16
pomysłowe
Grażyna13 02.07.2012 20:58
Podoba mi się :)
Katarzyna/kate1980 01.07.2012 21:26
super przepis
aginaa 01.07.2012 20:58
smaczne
MAR3STA 01.07.2012 20:18
fajne ciasto
patusia 29.06.2012 23:55
Fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak