Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jaja przepiórcze w sosie majonezowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
sól
pieprz
ogórek konserwowy 1 szt
grzybki marynowane 5-6 szt
groszek konserwowy 2 łyżki
jajka przepiórcze 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: jaja przepiórcze w sosie majonezowym

Kroki postępowania

1
ogórka i grzybki kroimy w kostkę jak najdrobniejszą
Krok 1 - jaja przepiórcze w sosie majonezowym foto
2
mieszamy z majonezem, jogurtem, doprawiamy do smaku
Krok 2 - jaja przepiórcze w sosie majonezowym foto
3
jaja przepiórcze gotujemy na twardo, obieramy i przekrawamy na pół. Na talerzu rozkładamy sos i układamy na nim jaja, zdobimy cienkimi plastrami papryki.
Krok 3 - jaja przepiórcze w sosie majonezowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 11.12.2013 07:54
apetyczne jajeczka
ben-ka 19.05.2013 09:46
fajne są takie mini-jajeczka:)
Katarzyna59 04.12.2012 10:09
bardzo apetyczne
agataw1990 05.09.2012 18:07
pyszne:)
ttrytka 29.06.2012 23:52
ciekawie
staropolanka5 29.06.2012 23:47
super przepis
owca441 29.06.2012 22:12
pyszny początek dnia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak