Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z białego grochu

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1,5 litra
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
majeranek 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ciecierzyca 15 dag
chleb czerstwy 4 kromli

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z białego grochu

Marchewkę, pietruszkę obrać, pokroić w kostkę. Cebulę obrać. Groch wypłukać, zalać litrą gorącej wody. Następnie wlać do gorącego rosołu. Dodać pokrojoną marchewkę, pietruszkę oraz cebulę. Gotować do miękkości grochu. Dodać majeranek, doprawić do smaku przyprawą do zup, solą oraz pieprzem. Chleb pokroić w kostkę, zrobić na łyżce masła grzanki. Zupę podać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 01.09.2012 13:51
świetna
Kate131 01.09.2012 08:55
pycha
Justyna Jussstiii 29.06.2012 23:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak