Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki nadziewane boczkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
boczek wędzony kilka plasterków
sól
Przyprawa curry orientalna Prymat
masło
ser żółty 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki nadziewane boczkiem

Kroki postępowania

1
Ziemniaczki gotujemy w łupinach, obieramy. Przekrawamy na pół, wydrążamy delikatnie środek. Ziemniaczki układamy w naczyniu do zapiekania nasmarowanego tłuszczem.
Krok 1 - Ziemniaczki nadziewane boczkiem foto
2
Na ziemniaczkach układamy boczek pokrojony w drobną kostkę, wierzch posypujemy solą i curry.
Krok 2 - Ziemniaczki nadziewane boczkiem foto
3
Ziemniaczki posypujemy startym na tarce serem żółtym. Zapiekamy około 1 godzinę w 180 stopniach.
Krok 3 - Ziemniaczki nadziewane boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 10.01.2013 20:49
świetne kompletne danie. Możemy podać jako przekąskę, kolację lub nawet lekkie danie główne
ewelina/bunia 31.07.2012 09:31
super
Dorota76 01.07.2012 11:19
super
staropolanka5 29.06.2012 23:47
ciekawie z ziemniaki i boczkiem połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak