Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik wiedeński puszysty

4.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
masło 25 dag
cukier puder 2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
rodzynki 10 dag
skórka pomarańczowa smażona 10 dag
margaryna do smarowania formy 1 łyżka
mąka krupczatka 3 łyżki
budyń waniliowy 1 opakowanie
biały ser 1 tłusty
polewa czekoladowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik wiedeński puszysty

Do miski dodać masło pokrojone na mniejsze kawałki, cukier puder, cukier waniliowy. Zmiksować na puch. Cały czas miksując dodawać po jednym żółtku. Następnie po trochu dodawać mielony ser cały czas miksując. 3 łyżki mąki z budyniem przesiać przez sitko do masy serowej. Pięć białek ubić na sztywną pianę. Dodać do masy serowej. Delikatnie wymieszać łyżką. Dodać bakalie oprószone mąką i wymieszać. Formę posmarować margaryną, obsypać tartą bułką. Wlać masę serową do formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 80 minut w temperaturze 180 stopni. Przygotować polewę. Na upieczonym serniku zrobić paseczki z polewy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 13.02.2013 23:52
Przepyszny sernik , uwielbiam,
krysia50 07.10.2012 20:54
Pyszny sernik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak