Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszelki z kremem śmietankowym i truskawką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 1 szt
żółtko jajek 2 szt
masło lub margaryna 200 g
cukier puder 100 g
mąka 300 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
krem śmietankowy 1/2 opkaowania
truskawki świeże 100 g
polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Muszelki z kremem śmietankowym i truskawką

Miękkie masło lub margarynę , cukier puder, żółtko, jajko, wyrobić za pomocą miksera na puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wyrobić ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce 30 minut.
Ciastem wylepić foremki w kształcie muszelek. Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni do uzyskania złotego koloru.
Truskawki opłukać, usunąć szypułki.Owoce pokroić w plasterki
Krem:
Krem przygotować według przepisu na opakowaniu
Upieczone, zimne muszelki przełożyć kremem, położyć po plasterku truskawki. Złączyć, polać polewą czekoladową.

Rada:krem śmietankowy lub krem karpatka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 28.03.2013 07:06
Polecam coś małego i słodkiego
Kate131 20.03.2013 08:39
wyglądają przepysznie
rjustysia 10.11.2012 12:31
nie mogłabym im się oprzeć :)
ZEWA 30.07.2012 12:05
ale pomysłowe
Andysz 01.07.2012 19:11
rewelacyjnie wyglądają;)
iziona 30.06.2012 07:54
Mam takie foremki od ponad roku i jeszcze ich nie rozpakowałam, a tutaj taki pyszny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak