Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki wołowe z kurczakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

flaki wołowe 1 kg
skrzydełka 2 sztuki
udka całe 2 sztuki
żoładki kurze 15 dag
marchewka 2 sztuki
sól
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
ziarenka pieprzu
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki wołowe z kurczakiem

Kroki postępowania

1
1. Na mięsie i żołądkach gotujemy rosół. Nie wylewamy go, ponieważ będzie to baza do flaków.
Krok 1 - Flaki wołowe z kurczakiem foto
2
2. Umyte flaki należy obgotować. Wylewamy wodę, a flaki przekłądamy do rosołu, z którego wcześniej wyjęliśmy mięso z kurczaka i żołądki.
3
3. Żołądki należy bardzo drobno pokroić.
Krok 3 - Flaki wołowe z kurczakiem foto
4
4. To samo robimy z mięsem z kurczaka.
Krok 4 - Flaki wołowe z kurczakiem foto
5
5. Do prawie miękkich flaków dodajemy mięso, żołąki, pokrojoną w plasterki marchewkę i wszystkie przyprawy i zioła. Gotujemy do momentu, kiedy wszystkie skłądniki będą miękkie. Ewentualnie doprawiamy do smaku.
Krok 5 - Flaki wołowe z kurczakiem foto
6
6. Tak wyglądają gotowe flaczki.
Krok 6 - Flaki wołowe z kurczakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.01.2014 23:40
Dla smakoszy flaków dobre jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak