Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

obiad z mielonymi i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
jajko 1 sztuka
pieczarki 15 dag
pieprz
sól
cebula 1/3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: obiad z mielonymi i grzybami

Pieczarki myjemy i bardzo drobno kroimy. To samo robimy z cebulą. Przekładamy na patelnię i podsmażamy. Odstawiamy do ostygnięcia. Do miseczki przekąłdamy pieczarki z cebulą, mięso mielone, jajko i doprawiamy do smaku. Dodajemy 2 łyżki byłki tartej, aby kotlety sie nie ropadły. Z masy formujemy kotleciki. Każdy obtaczmy w bułce tartej i smażymy z każdej strony. Gotowe mozna podać z usmażonymi pieczarkami z cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 24.01.2014 23:39
Dobry obiad.
agam26 09.08.2012 08:54
mniam
Justa32 08.08.2012 12:38
Smaczne
jolanta19 29.06.2012 20:45
mniam
jolanta19 29.06.2012 20:45
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak