Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka faszerowana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt
ryż 1 torebka
masło 0,5 szt
piersi z kurczaka 2 szt
cebula 1 szt
pieprz
sól
ser topiony 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: papryka faszerowana

paprykę czyścimy, odcinamy górna częśc tak aby powstał kapelusz i nacieramy przyprawami w środku i na zewnątrz. Ryz gotujemy do miekkosci z odrobina soli następnei kroimy w kostke cebulę i kurczaka smażymy do miekkosci na masle i dodajemy do ryzu wszystko razem mieszamy i doprawiamy do smaku. Farszem wypełniamy paprykę i na wierzch kazdej dajemy troskze serka zamykamy kapeluszem z papryki i owijamy w folię aluminiową zapiekamy w piekarniku do miękkosci papryki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 06.03.2014 10:05
wygląda kusząco
JOANNA16 12.07.2013 15:10
fajny pomysł
Megi 03.09.2012 13:51
wyśmienity pomysł na obiad:0

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak