Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba zasmażana z dodatkiem sosu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miruny 4 płaty
przyprawy do ryb 2 łyżeczki
pieprz 1 szczypta
cytryny 0,5 sztuki
mąki pszennej 0,5 szklanki
sos
cebula 1 sztuka
czosnku 1 ząbek
marchewka 1 sztuka
sól szczypta
pieprz szczypta
cukru 1 łyżeczka
pomidor 1 sztuka
koncentratu pomidorowego 3 łyżki
wody 0,5 szklanki
natka pietruszki
jajko 3 rozkłócone

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba zasmażana z dodatkiem sosu

Kroki postępowania

1
Mirunę rozmrozić.Obsypać przyprawą do ryb,pieprzem i skropić sokiem z cytryny.
Krok 1 - Ryba zasmażana z dodatkiem sosu foto
2
Obtoczyć w mące i jajku i usmażyć na oliwie z oliwek.
Krok 2 - Ryba zasmażana z dodatkiem sosu foto
3
Sos; Cebule obrać i pokroić w kosteczkę.Czosnek przepuścić przez praskę.Marchewkę obrać i umyć.Pokroić w drobną kosteczkę.Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną cebulę,marchewkę oraz czosnek.Lekko przesmażyć.Dodać koncentrat pomidorowy.Pomidor umyć i zdjąć skórkę,dodać do koncentratu.Wymieszać.Dolać wodę i poddusić.Pod koniec przyprawić do smaku i wymieszać.Polać sosem rybę i udekorować pietruszką.
Krok 3 - Ryba zasmażana z dodatkiem sosu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GGABI 15.10.2012 19:39
pycha
irenka 29.06.2012 21:26
pycha,lubię
motyl 29.06.2012 18:41
super
motyl 29.06.2012 18:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak