Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z kurczaka z orzechami pistacjowymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso drobiowe 1 kg
filet drobiowy 20 dag
chleb tostowy 2 kromki
śliwki suszone 4 szt
białko 1 szt
śmietana 2 łyżki
zielona cebulka 4 drobno posiekane piórka
czosnek 1 drobno posiekany ząbek
szynka 12 dag pokrojona w kostkę
orzechy pistacjowe 1/2 szkl oczyszczone
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
estragon 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z kurczaka z orzechami pistacjowymi

Filety z drobiu umyć, osuszyć, pokroić w kostkę o boku ok. 1,5 cm. Z chleba odciąć skórki, rozkruszyć go, dodać śmietanę, wymieszać na jednorodną masę. Śliwki drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Żaroodporną formę pasztetową nasmarować tłuszczem, ułożyć w niej przyrządzoną masę. Piekarnik nagrzać do 165 st, piec pasztet przez ok. 9 minut. Podawać na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak