Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszlyki z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 20 dag
pierś z kurczaka 20 dag
schab 20 dag
boczek wędzony 15 dag
cebula 2 sztuki
mąka 1 lyzka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
sos sojowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: szaszlyki z boczkiem

1.Wszystkie rodzaje miesa umyj,osusz,pokroj w duza kostke.Boczek pokroj w grube plasterki.Cebule obierz,pokroj na plastry.2.Na szpilki do szaszlykow nadziewaj na przemian poszczegolne rodzaje miesa,boczek i cebule.Posyp sola i swiezo zmielonym pieprzem.3.Mocno rozgrzej olej na patelni,smaz na nim przygotowane szaszlyki 15-20 minut ze wszystkich stron na srednim ogniu.4.Tluszcz za smazenia szaszlykow oprosz maka,podlej odrobina wody,zagotuj,nie przerywajac mieszania.Przypraw sosem sojowym,przecedz.Szaszlyki polej sosem.Podawaj bezposrednio po przyrzadzeniu(najlepiej z ryzem ugotowanym na sypko).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak