Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pokrzywowa zabielana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liście pokrzyw 30 dag
cebula 1
masło 1 łyżka
bulin warzywny 1 litr
mąka 1 łyżka
żółtko jajek 1
cytryna 1/2 owocu
śmietana 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pokrzywowa zabielana

Liście opłukać, przelać wrzątkiem, posiekać. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Dodać pokrzywę, poddusić. Wlać gorący bulion, wymieszać, przetrzeć przez sito. Zupę zagotować, doprawić solą i pieprzem. Żółtko rozmieszać z mąką i 100 ml chłodnej zupy, zagotować. Zabielić śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 03.07.2012 09:55
nigdy nie jadłam, ciekawe jak smakuje...
Fiffi 01.07.2012 22:23
słyszałam sporo o tej zupie, ale nigdy nie jadłam
Justyna Jussstiii 29.06.2012 23:48
super
parysek10 29.06.2012 15:24
ciekawe, jak to smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak