Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrupiące ziemniaki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula dymka ze szczypiorkiem 1/2 pęczka
pomidor 2
seler naciowy 1 gałązka
papryka czerwona 1/2 strąku
czosnek 1 ząbek
majonez 2 łyżki
olej 3 łyżki
ziemniaki

Przepis i sposób przygotowania na: chrupiące ziemniaki

Ziemniaki umyć, osuszyć, nakłuć widelcem w kilku miejscach, każdy owinąć w kawałek folii aluminiowej. Piec około 45 minut. Przestudzić, przekroić wzdłuż, wydrążyć środek i upiec na chrupiąco. Dymkę drobno posiekać. Paprykę, pomidor i seler pociąć w kostkę. Warzywa wymieszać, doprawić solą i pieprzem, skropić olejem. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę i połączyć z majonezem. Sałatkę nałożyć do wydrążonych ziemniaków, serwować od razu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 01.07.2012 22:25
super
Karmel 01.07.2012 13:50
mniam
joanna77 01.07.2012 13:43
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak