Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki polane grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna do smażenia 1/2 kostka
olej wg potrzeby
kostka rosołowa 1 sztuka
Szczypiorek cienki 1/3 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
ziemniaki młode
pieczarki 20 dkg
kurki 20 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki polane grzybami

Oczyszczone kurki, w razie potrzeby przekrojone, pieczarki obrane i pokrojone, wrzucamy na patelnie z rozpuszczoną margaryna i smażymy, dodając rozkruszoną kostkę rosołową. Grzyby powinny smażyć się pokryte tłuszczem, więc w razie potrzeby dolewamy oleju. Gdy są rumiane, wrzucamy na koniec posiekany szczypiorek, oprószamy pieprzem i w razie potrzeby dosalamy (kostka rosołowa jest już słona i powinno to wystarczyć).
Na talerze nakładamy ugotowane młode ziemniaki i polewamy obficie smażonymi grzybkami wraz z tłuszczem.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 23.08.2013 13:02
lubię takie potrawy
mic 26.07.2012 16:19
ślinka leci na mysl
adelajda 15.07.2012 07:51
super podane !!
parysek10 29.06.2012 15:24
muszą być przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak