Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uroczysty pstrąg

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg sprawiony 2 szt po 250 g
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek
masło 2 łyżki
cebula 2 szt
Ziele angielskie mielone Prymat do smaku
białe wino 1/2 szkl
zioła pół pęczka (tymianek,oregano, natka)

Przepis i sposób przygotowania na: Uroczysty pstrąg

Pstrągi umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Czosnek obrać, posiekać, rozgnieść, posmarować pstrągi z zewnątrz i wewnątrz tuszki. Odstawić na 1 godzinę od lodówki. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, ułożyć ryby. Cebule obrać, pokroić w talarki, obłożyć nimi ryby, posypać zielem angielskim. Wstawić do gorącego piekarnika, piec 35 min w temp. 180 st. podlewając winem. Zioła opłukać, osuszyć. Posiekać i posypać ziołami rybę przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak