Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bazylia do smaku
tymianek do smaku
cebula 5 dużych szt
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie kilka szt
oliwa 1 łyżka
masło 1 łyżka
wołowina 2 (z udźca)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa w ziołach

Mięso umyć i dokładnie osuszyć. Natrzeć ziołami. Cebule obrać i pokroić na plastry. Obłożyć nimi mięso i odstawić na kilka godzin do lodówki. Po wyjęciu odłożyć na bok cebulę, mięso posypać pieprzem, oprószyć mąką i obsmażyć ze wszystkich stron na oliwie wymieszanej z masłem. Obsmażone mięso oprószyć solą, przełożyć do brytfanny, podlać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, połowę odłożonej cebuli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 200 st. Piec do miękkości ok. 2 godz, często podlewając wytwarzającym się sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak