Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Swojski ocet jabłkowy.

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 1 łyżka
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Swojski ocet jabłkowy.

Jabłka umyć,pokroic na mniejsze części wraz ze skórką i gniazdami nasiennymi i włozyć do wyprzonego słoja.Wodę zagotować z łyzką cukru i ostudzić.Wlać do jabłek/owoce powinny być przykryte wodą/ słoik zawiązać gazą i postawić w ciepłe mniejsce.Gdy płyn sfermentuje i będzie miał kwasny smak ,przecedzić go przez gazę i przelać do wyparzonych butelek.Ocet jabłkowy przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 27.12.2013 19:55
Domowy najlepszy.
Ada-Gaba 12.12.2013 07:27
przydatny przepis
Motorek 09.07.2013 16:48
super jest taki ocet
IZABELA29 26.05.2013 10:53
idę na łatwiznę i kupuję gotowy
olkaaa 06.02.2013 07:50
bardzo przydatny przepis
kuklik 01.12.2012 18:55
a jabłek mam dużo
Wacław 06.11.2012 09:59
fajny przepis !
ElizaT 04.08.2012 12:01
moja babcia go często stosuje
pacpaw 24.07.2012 17:55
i nawet ocet sama robisz?
caralajna 23.07.2012 09:11
w tym roku dużo jabłek ze spadów poświęciłam właśnie na ocet..
barbara11561 03.07.2012 20:37
tego przepisu nam było potrzeba,świetny:)
IZABELA29 30.06.2012 13:28
najlepszy domowy
misia53 30.06.2012 11:22
i po co płacić tyle w sklepie jak można samemu zrobić i bez chemii....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak