Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflak

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 2
cebula 3
boczek wędzony 25 dkg
mąka 2/3 szklanki
majeranek 1 łyzeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflak

Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce , zetrzeć też cebule. Wymieszać je z jajkami , majerankiem , mąką , solą i pieprzem. 2/3 boczku drobno pokroić, przesmażyć i dodać do masy.Resztę boczku pokroić w cienkie plastry i wyłożyć dno zaroodpornego naczynia.Wlać masę ziemniaczaną na boczek , wyrównać i piec 1 godz. w 180*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 02.02.2014 20:23
lubie takiego typu dania
olkaaa 11.09.2012 09:57
muszę zrobić
Natalia/tubisiek 02.09.2012 19:52
w sam raz dla mnie ;)
Katarzyna/kate1980 31.07.2012 23:03
ciekawe
agam26 27.07.2012 12:05
uwielbiam, ale też w wersji z cukrem
ziutula
ziutula 25.07.2012 23:43
oj, lubię z barszczykiem lub kefirem...
andrzej10 13.07.2012 00:08
swojskie jedzonko,lubię to
ben-ka 03.07.2012 00:24
lubię takie jedzonko.
IZABELA29 02.07.2012 12:29
fajna nazwa taka swojska
kuklik 01.07.2012 06:21
bombowe
alaaa 29.06.2012 16:22
ciekawy sposób na ziemniaki,,coś innego
anemon 29.06.2012 11:02
Ale smakołyki u Ciebie, bardzo lubię go jeść, znacznie mniej robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak