Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na szybko

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 i 1/2 szklanki
parówki 6-7
cebula dymka ze szczypiorkiem pęczek
czosnek 2 zabki
cebula 1
papryka 1
pomidory krojone z puszki
olej
fasola 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na szybko

Ryż ugotować w 3 szklankach osolonej wody i schować w koc aby doszedł i był ciepły..Dymkę i czosnek posiekać i zeszklić na oleju.Parówki pokroić w plasterki i podsmażyć z cebulką.Paprykę pokroić w paski , dodać do parówek ,posypać tymiankiem.Chwilę poddusić , dodać pomidory z zalewą i ugotowaną fasolę ( może być z puszki) wszystko razem poddusić.Ciepły ryż podawać z gorącą duszonką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 14.09.2013 07:12
fajne danie ładnie podane
Bernadeta1 06.04.2013 00:18
na szybko i smacznie
Katarzyna/kate1980 31.07.2012 23:03
pomysłowe
kuklik 31.07.2012 10:52
pycha
caralajna 18.07.2012 19:19
szybko i całkiem smacznie :)
Natalia/tubisiek 16.07.2012 20:25
szybko i smacznie- w sam raz dla mnie :)
ben-ka 30.06.2012 12:44
przyłączam się do Was,co na szybko to też dla mnie:)
alaaa 29.06.2012 16:23
lubię takie szybkie dania,a ryż uwielbiam
anemon 29.06.2012 11:03
Jak na szybko, to coś dla mnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak