Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona golonka

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonka 1 sztuka
ziemniaki 4 sztuki
marchewka 2 sztuki
cebula 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Przyprawa do karkówki klasyczna Prymat 1 przyprawa

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona golonka

Golonkę myjemy i wkładamy do garnka z oczyszczonymi warzywami oraz liściem laurowym i zielem angielskim. Zalewamy wodą i wstawiamy na średni gaz. Gotujemy godzinę po czym wyjmujemy wszystko i studzimy. Mięso dokładnie zsypujemy przyprawą do karkówki,owijamy folią i wkładamy na noc do lodówki. Następnie układamy golonkę oraz warzywa w naczyniu żaroodpornym delikatnie posypując przyprawą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy minimum godzinę,aż do zbrązowienia skórki na golonce. proponuję polewać mięso podczas pieczenia wywarem w którym gotowała się golonka z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 18.08.2012 17:06
super
Cukiereczek13 29.06.2012 09:42
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak