Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony dorsz w warzywach

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryba 2 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 2 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżeczki
natka pietruszki 4 szt
cytryna 1 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony dorsz w warzywach

Umyte, wypatroszone i osuszone dorsze bez głowy natrzeć przyprawą do ryb i skropić sokiem z cytryny. Środek ryby rozsmarować wyciśniętym czosnkiem, włożyć gałązkę natki pietruszki i łyżeczkę masła.
Odstawić na godzinę do lodówki.
Czystą ,obraną marchew, pietruszkę zetrzeć nas tarce o dużych oczkach.Cebulę pokroić w np. w plasterki.

Folie aluminiową posmarować lekko oleję ,ułożyć rybę obłożyć natką pietruszki, warzywami i i szczelnie zawinąć folię. Piec na rozgrzanym grillu około 25 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 01.04.2013 09:16
delikatna i smaczna ryba
rjustysia 04.09.2012 10:04
bardzo ładnie podane :)
Adamorek 14.08.2012 17:40
super rybka
IZABELA29 09.08.2012 11:25
uwielbiam taka rybkę .
Justyna23
Justyna23 29.06.2012 10:11
wyglada swietnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak