Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg grillowany na słodko

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 2 sztuki
pomarańcz 2 sztuki
sól
miód 1 łyżka
musztada sarepska 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
sól
sok pomarańczowy 1/3 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg grillowany na słodko

Rybę oczyszczamy, nacieramy solą i odstawiamy w chłodne miejsce na 2 godziny. Sok pomarańczowy, musztardę, miód dokładnie mieszamy, dodając stopniowo 2 łyżki oliwy. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprawiamy do smaku. Powstałą marynatą smarujemy ryby, grillujemy około 20 minut. Ponownie smarujemy pozostałą marynatą. Dodajemy pokrojoną w grube plastry pomarańczę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak