Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka marynowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1 kg
miód 3 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
powidło śliwkowe 3 łyżki
olej 1 łyżka
papryczka chili 1/2 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka marynowane

Żeberek nie porcjujemy, myjemy i osuszamy. Z koncentratu pomidorowego, powideł śliwkowych, miodu i oliwy przygotowujemy marynatę (jeśli będzie zbyt gęsta można rozcieńczyć wodą). Smarujemy nią żeberka i dostawiamy na 5 godzin do lodówki. Żeberka układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w temperaturze 180 stopni. Tuż przed końcem pieczenia, gdy mięso zmięknie dodajemy pokrojoną w bardzo drobną kostkę papryczkę chilli. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Chojłówna 31.07.2012 12:20
z chęcią wypróbowałabym:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak