Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska francuska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
szpinak świeży 20 dag
czosnek 2 ząbki
oliwa 3 łyżki
ser feta 1/2 kostka
masło 2 łyżki
szynka parmeńska 5 plastrów
papryka czerwona 1/2 sztuka
pomidorki koktajlowe
sałata
serek homogenizowany
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska francuska

Z ciasta francuskiego formujemy koszyczki i pieczemy babeczki.
Szpinak smażymy na maśle z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku. Doprawiamy do smaku. Osączamy. Pomidorki kroimy w ćwiartki, podpiekamy na patelni na oliwie. Część babeczek napełniamy szpinakiem, fetą - pokrojoną w kosteczkę. Dodajemy ćwiartki pomidora, dekorujemy ulubionymi ziołami. Serek mieszamy z przyprawami, napełniamy pozostałe babeczki, dodajemy liście sałaty, dekorujemy szynką i paseczkami papryki czerwonej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak