Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagodziane rogaliki z ciasta fransuskiego

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
jagody 20 dag
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jagodziane rogaliki z ciasta fransuskiego

Kroki postępowania

1
Jagody myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym
Krok 1 - Jagodziane rogaliki z ciasta fransuskiego foto
2
Gotowe ciasto francuskie rozwijamy i przecinamy na trójkąty .Na szersze boki trójkąta kładziemy kilka sztuk jagódek i zwijamy w rulonik formując rogaliki .
Krok 2 - Jagodziane rogaliki z ciasta fransuskiego foto
3
Kładziemy na blaszkę wyłożoną pergaminem i każdego rogalika smarujemy rozbełtanym jajkiem .
Krok 3 - Jagodziane rogaliki z ciasta fransuskiego foto
4
Pieczemy w temp : 180 C około 25 minut .
Krok 4 - Jagodziane rogaliki z ciasta fransuskiego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 18.12.2013 08:05
pyszności:)
Łukasz15 15.06.2013 11:09
Bardzo dobre
AURELKA 30.03.2013 12:00
znakomite są
RenataZ-et 15.01.2013 19:31
Ciasto francuskie i owoce to zawsze gwarancja pysznych łakoci :)
annagebalska 09.08.2012 15:37
Muszą być smaczne
Wafelek2601 02.07.2012 07:38
Pyszne
ziutula
ziutula 29.06.2012 12:25
dobre rogaliki do kawki..
Ewa6274879 29.06.2012 12:17
pyszności!
staropolanka5 28.06.2012 23:27
fajne zdjęcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak