Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe nadziewane śliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1/2 kg
śliwki suszone
tłuszcz
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe nadziewane śliwkami

Kroki postępowania

1
Mięso porcjujemy, kotlety delikatnie rozbijamy tłuczkiem, nacieramy przyprawami. Na każdego kotleta nakładamy śliwki.
Krok 1 - Roladki wieprzowe nadziewane śliwkami foto
2
Rolujemy. Spinamy wykałaczką lub wiążemy nicią kuchenną. Doprawiamy.
Krok 2 - Roladki wieprzowe nadziewane śliwkami foto
3
Roladki zapiekamy w piekarniku w naczyniu żaroodpornym, w 180 stopniach przez około 60 minut.
Krok 3 - Roladki wieprzowe nadziewane śliwkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 25.07.2012 14:28
fajne
mamusia1 24.07.2012 17:00
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak