Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łódeczki ziemniaczane faszerowane sałatką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 6 dużych
cebula dymka ze szczypiorkiem 1/2 pęczka
pomidory 2 szt.
seler naciowy 1 łodyga
papryka czerwona 1/2 szt.
sól i pieprz
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
majonez 1/2 szkl.
czosnek 2 ząbki
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: łódeczki ziemniaczane faszerowane sałatką

ziemniaki umyć ponakłuwać widelcem w kilku miejscach każdy zawinąć w folię aluminiową i upiec w nagrzanym piekarniku do temp.200st.ok.45m,in.przestudzić je,odwinąć przekroić na połowę i wydrążyć środki zostawiając bok o grubości ok.0,5cm.Ułożyć wydrążone połówki na blasze i upiec jeszcze raz w piekarniku na chrupiąco.Wszystkie warzywa opłukać,cebulę pokroić w piórka,paprykę,pomidory i seler w kostkę.Pokrojone warzywa wymieszać ze sobą,doprawić do smaku solą,pieprzem,sokiem z cytryny i oliwą,czosnek przecisnąć przez praskę utrzeć z odrobiną soli wymieszać z majonezem i pokrojonymi warzywami.Sałatkę nakładać do upieczonych gorących ziemniaków i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 07.08.2013 20:09
muszą efektownie wyglądać
Motorek 01.08.2012 09:16
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak