Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia marynowana

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 2 kilogramy
woda 1 litr
cynamon mały kawałek
cukier 2 szklanki
ocet 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia marynowana

Dynię obrać, pozbawić pestek, oczyszczony miąższ pokroić w kostkę, zalać osoloną wodą i ugotować. Z wody, octu, cukru, cynamonu sporządzić zalewę, zalać nią ułożoną w słoikach dynię. Słoiki szczelnie zamknąć, pasteryzować ok. 15 min. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 17.02.2014 23:27
lubię do mięs i drobiu
ONY_za_kare 09.02.2013 13:56
taka jak lubie
Goya 04.09.2012 11:40
super
Stenka 28.07.2012 12:40
dynia nie gorsza od ogórków a mnie popularna
Wacław 21.07.2012 11:59
fajny przepis !
bgs1984 13.07.2012 21:54
mniam
marzenciak1985 13.07.2012 20:39
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak