Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszone mięsko

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 50 dag
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
cebula 1 szt
mąka 2 łyż
tłuszcz do smażenia
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Duszone mięsko

Mięso płuczemy, osuszamy i kroimy w zgrbane plasterki. Przyprawiamy solą i pieprzem i oprószamy mąkę. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, a następnie przekłdamy do rondla zalewamy wodą i dodajemy kostki bulionowe. Dodajemy posiekaną i przesmażoną cebulę i pozostałe przyprawy. Dusimy do miękkości.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 11.02.2013 08:42
super
Adam/ZUB3R 22.12.2012 21:42
uwilbiam
ankaryba 07.09.2012 12:58
smaczne :-)
Kas2 30.08.2012 22:14
smakowite, bardzo lubię duszone
Emiliozo 26.07.2012 21:28
smaczne na obiad
Dorian 07.07.2012 22:18
super
msmariusz 28.06.2012 23:06
pyszne
Karolinka111 28.06.2012 23:01
wysmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak