Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z jabłkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
cukier 3 łyżki
mąka 3 łyżki
proszek do pieczenia łyżeczka
galaretka agrestowa 1 opakowanie
dżem jabłkowy 1 łyżka
jabłka 6 duże

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z jabłkami

Białka ubić na sztywno,dodać żółtka, cukier,mąkę i proszek do pieczenia. Na wysmarowaną formę wylać ciasto i upiec.
Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Wycisnąć z soku i podsmażyć na patelni,dodać galaretkę w proszku. Wymieszać. Ciepłe jabłka wyłożyć na "zeskrobany" biszkopt wysmarowany wcześniej dżemem jabłkowym. Zwinąć w roladę. Posypać pudrem lub udekorować polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 18.09.2015 11:11
apetyczne ciacho
RenataZ-et 25.09.2012 19:40
zapowiada się pyszny deser :)
Neetka90 14.08.2012 14:33
wyglądają apetycznie
Neetka90 14.08.2012 14:33
wyglądają apetycznie
wiola333 12.08.2012 12:00
pycha
rjustysia 20.07.2012 10:29
Pięknie się prezentuje. Bardzo lubiłę takie rolady.
tomek18 19.07.2012 17:30
pyszniutka
Rafał10 18.07.2012 09:44
ooo już daaaawno nie robiłam rolady! Pyszna propozycja :)
malaczarna23 14.07.2012 08:27
na pewno smaczna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak