Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka ze szpinakiem w cieście francuskim- szybki obiad z produktów z Lidla

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 sztuki
szpinak mrożony 1 opakowanie, mrożonego szpinaku w
ciasto francuskie 1 opakowanie
żółty ser 100 gram, tartego
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
czosnek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka ze szpinakiem w cieście francuskim- szybki obiad z produktów z Lidla

Piekarnik nagrzewamy do 180stopni.
Piersi z kurczaka myjemy, osuszone nacieramy przyprawą do kurczaka.
Szpinak przygotowujemy według opisu na opakowaniu. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Lekko studzimy.
Wyjmujemy z opakowania ciasto francuskie. Rozwijamy. Na środku, wzdłuż dłuższej strony układamy przyprawione piersi, jedna pod drugą.
Na piersi nakładamy szpinak, posypujemy startym serem.
I teraz najważniejsze. Boki ciasta nacinamy co około dwa centymetry, jak na rysunku.
Zawijamy nacięte paski z boku do środka, na przemian, w jodełkę. Po wierzchu sypiemy jeszcze odrobiną żółtego sera.
Pieczemy w piekarniku ok. 40-50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ekspansja-smaku 19.01.2016 23:17
Uwielbiam połączenie ciasta francuskiego z mięsem. Wygląd mega smacznie
jolanta19 29.06.2012 20:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak