biszkopt z kaszy manny

biszkopt z kaszy manny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kzasz manna

    10 dag
  • jaja

    3 szt
  • cukier

    10 dag
  • mleko

    1\\4 l
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

babowa foremke wysmarowac masłem i obsypac tarta bułka.Rozgrzac piekarnik .Z 2\\3 CUKRU UTRZEC ZOLTKA dodac cukier waniljowy.Białka ubic na pine dodac reszte cukru,i chwile ubijac.Wymieszac zoltka kasze i piane z białek,włozyc do foremki.Wstawic do piekarnika i piec ok.1\\2godz.Upieczona babke zalac mlekiem i pobnownie wsawic do piekarnika na około 2-3 minuty.Wyjac z foremki na talerz.Podawac z konfiyura i sosem waniljowym

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat