Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa botwinkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

botwinka 1 pęczek
śmietana 18 proc 3 łyżki
bulion warzywny 1 litr
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa botwinkowa

Kroki postępowania

1
Botwinkę dokładnie myjemy, kroimy, młode buraczki obieramy i kroimy w kostkę. W garnku gotujemy bulion. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie.
Krok 1 - Zupa botwinkowa foto
2
Do gorącego bulionu wrzucamy pokrojone warzywa. Gotujemy do miękkości.
Krok 2 - Zupa botwinkowa foto
3
Zupę zabielamy śmietaną 18%. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego
Krok 3 - Zupa botwinkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 27.02.2014 17:17
świetna zupa
Bernadeta1 09.04.2013 20:25
smaczna zupka
misia53 24.09.2012 15:30
bardzo lubię taką właśnie
alaaa 21.09.2012 20:12
zupka pyszna,moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak