Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Topielec

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 10 dag
masło 1 szt
jaja 4 szt
mąka 3 szkl.
cukier 1 szkl.
cukier waniliowy 1 szt
owoce 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Topielec

Drożdże, masło, jajka i mąkę połączyć razem i wyrobić ciasto. Zawinąć w ścierkę i włożyć do zimnej wody, aby cała powierzchnia była zamoczona, a gdy wypłynie włożyć do garnka i dać 1 szklankę cukru i cukier waniliowy. Ciasto wyrobić jeszcze raz. Rozłożyć na blachę, dać dowolne owoce np. rabarbar, truskawki, śliwki. Piec ok 30 min. w temp. 170 st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 24.07.2012 08:39
fajne
adelajda 09.07.2012 08:13
jest super
Rafał10 28.06.2012 21:37
PYCHA !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak