Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser wiśniowy z migdałami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie 1/2 kg
migdały 100 g
cukier trzcinowy 1/2 szkl.
ricotta 250 g
jogurt grecki 1 szkl.
cukier waniliowy 2 op.
żółtko jajek 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser wiśniowy z migdałami

Migdały (najlepiej płatki migdałowe lub siekane migdały) uprażyć na złoto na suchej patelni i ostudzić.
Wiśnie wydrylować zachowując sok, zasypać cukrem i pozostawić na 1-2 godziny.
Przełożyć na patelnię i usmażyć, aż nadmiar soku odparuje.
Ricottę wymieszać z jogurtem.
Żółtka utrzeć na biało z cukrem waniliowym i połączyć z serkiem.
Wiśnie ostudzić i połączyć z masą serową i migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 14.08.2012 08:26
super deserek
Habibi 26.07.2012 07:24
Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
Pietruszka 28.06.2012 21:23
Uwielbiam wiśnie. Deser bardzo fajny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak