Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety ziemniaczano-kapuściane

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 0,5 szt
ziemniaki gotowane w mundurkach 0,5 kg
cebula 2 szt
pieczarki 20 dkg
jajko 1 szt
grysik 2 łyż
sól
pieprz
bułka tarta pikantna
olej

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety ziemniaczano-kapuściane

Kroki postępowania

1
kapustę gotujemy do miekkości wygniatamy z nadmiaru wody
Krok 1 - kotlety ziemniaczano-kapuściane foto
2
nastepnie kroimy w paski jedną cebule i pieczarki. Jedna cebulę smażymy na oleju na szklisty kolor
Krok 2 - kotlety ziemniaczano-kapuściane foto
3
ziemniaki obiermay i wszystko razem mielimy w maszynce
Krok 3 - kotlety ziemniaczano-kapuściane foto
4
dodajemy grysik jajko i przyprawy formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej
Krok 4 - kotlety ziemniaczano-kapuściane foto
5
smażymy z obu tsron na złoty kolor. do masy mozemy dodac pokrojony koper jeśli ktoś lubi
Krok 5 - kotlety ziemniaczano-kapuściane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 09.12.2012 11:24
super
motylwe 29.06.2012 12:55
bardzo dobre
ziutula
ziutula 28.06.2012 21:34
są smaczne do obiadu..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak