Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier marchewkowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z marchewki 3-4 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier marchewkowy

Sok z marchewki połączyć z sokiem cytrynowym.
Dodawać stopniowo cukier puder, cały czas rozcierając, aż powstanie gęsty i lśniący lukier.
Aby sprawdzić jego gęstość, należy na zimny talerzyk upuścić kropelkę masy.
Gęstość regulować dodatkiem cukru pudru lub odrobinką soku z marchewki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iga 03.12.2023 11:30
Asok że swi3zej marchewki zagotować?
Monika63 02.08.2012 08:58
fajne
Marta1986 30.07.2012 15:24
dobre
Habibi 26.07.2012 07:25
Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
Habibi 26.07.2012 07:22
Ile zabierze płyn... trudno powiedzieć, bo sypię z pojemnika.
bartek8585 28.06.2012 23:15
a dużo tego pudru? 2 -5 łyżek??

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak