Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmurkowe jajka na ostro

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6-8 szt.
chili 1 łyżeczka
pieprz czerwony 1 łyżeczka
sumak 1 łyżeczka
hibiskus 3-4 łyżki
woda 2 szkl.
wino czerwone 2 szkl.
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Marmurkowe jajka na ostro

Jajka ugotować na twardo - ostudzić.
Zagotować wodę z hibiskusem, dodać przyprawy i włożyć obtłuczone jajka w skorupkach.
Gotować 2-3 godziny.
Pod koniec gotowania wlać nieco czerwonego wina.
Jajka pozostawić w marynacie do ostygnięcia lub nawet na 2-3 dni.
Obrane ze skorupek jajka powinny zyskać ładny wzór spękań.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 02.08.2012 19:11
pycha
Habibi 26.07.2012 07:23
Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
Aleksandraa 24.07.2012 19:01
ciekawe
Ankha 28.06.2012 21:58
Oooo,pierwszy raz na "doradcy" widzę przepis z wykorzystaniem sumaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak