Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z makaronem i cebulą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 20 dkg
cebula 2
Makaron kolanka 1 szklanka
porcja rosołowa 1
marchew 1
pietruszka
woda 2 l
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z makaronem i cebulą

Cebule obrać i drobno pokroić. Lekko posolic i zarumienić na oleju. Dodać pieczarki pokrojone na ćwiartki i razem usmażyć.
Ugotować wywar na porcji rosołowej i szyjce z indyka z dodatkiem marchewki i pietruszki. Doprawic do smaku.
Gdy mięso będzie już ugotowane wyciągnąc je z wywaru i wrzucić usmażone pieczarki i makaron. Gotować aż makaron będzie ugotowany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 28.06.2012 22:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak