Bułki zapiekane z mięsem mielonym

Bułki zapiekane z mięsem mielonym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bułki

    4
  • cebula biała

    2
  • mielona wołowina

    30 dag
  • plasterki sera edamskiego

    10
  • masło

    2 łyzki
  • keczup pikantny

    2 łyżki
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułki przekrawamy i wydrążamy środki.Miąższ rozdrabniamy .Cebule kroimy w małą kostkę .Mięso mielone smażymy ,dodajemy pokruszony miąższ z bułek i cebule .Wszystko razem krótko podsmażamy.Zdejmujemy z ognia i doprawiamy do smaku keczupem,sosem sojowym ,solą i pieprzem.Bułki lekko opiekamy ,wkładamy do środka 1/4 plasterka sera i usmażone mięso z dodatkami.Wierzch przykrywamy plasterkiem sera .Zapiekamy 8 minut na górnym poziomie piekarnika do momentu roztopienia się sera.Idealne na śniadanie.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kate.500

04.04.2013 20:49
pyszne buleczki

manaika

03.03.2012 20:27
super

barbara11561

24.12.2011 02:39
super

bami

19.05.2011 00:09
Świetny pomysł! :)

grasylwia

06.09.2010 00:04
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat