Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łopatka duszona z grzybami w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
śmietana 30% 150 g
grzybki suszone 3-4 szt
sól
pieprz
przyprawa do potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: łopatka duszona z grzybami w śmietanie

Łopatkę nacieramy przyprawami i odstawiamy na 4 godziny. Grzybki moczymy.Po tym czasie obsmażamy na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor, przekładamy do szybkowaru , dodajemy pokrojone grzybki, podlewamy szklanką wody dodajemy łyżkę kucharka. Od chwili zagotowania gotujemy 20 minut. Po odparowaniu mięso wyjmujemy i odstawiamy. Do sosu dodajemy śmietanę i chwilę gotujemy, przyprawiamy sos. Mięso dzielimy na porcje i polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agataw1990 01.08.2012 11:19
pysznie wygląda
kuklik 10.07.2012 20:53
ależ apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak