Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lukier pomarańczowo-cynamonowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Cynamon mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sok pomarańczowy 3 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Lukier pomarańczowo-cynamonowy

Do miseczki wsypać cynamon i wlać mocno podgrzany sok pomarańczowy - wymieszać i pozostawić do ostygnięcia.
Dosypywać stopniowo cukier puder, stale ucierając, aż powstanie gęsty lśniący lukier.
Jego gęstość sprawdzić upuszczając kroplę masy na zimny talerzyk.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 21.07.2012 20:55
Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak