Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEROGI SEROWO-KOPERKOWE

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl
ziemniaki 700-800 g
koper świeży 2 duże garści
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
twaróg 700-800 g

Przepis i sposób przygotowania na: PIEROGI SEROWO-KOPERKOWE

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Kiedy są gotowe przeciskamy je przez maszynkę i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie mieszamy je z serem i drobno posiekanym koprem, doprawic do smaku solą i pieprzem i dobrze wymieszac.
Krok 1 - PIEROGI SEROWO-KOPERKOWE foto
2
Mąkę zagnieśc wodą, uformowac kulki i lepimy pierogi z farszem koperkowym.
Krok 2 - PIEROGI SEROWO-KOPERKOWE foto
3
Wrzucamy na gotującą się wodę z dodatkiem soli i gotujemy, aż wypłyną na wierzch. Podajemy gorące z dodatkiem śmietanki lub podajemy później przypieczone na oliwie.
SMACZNEGO!!!
Krok 3 - PIEROGI SEROWO-KOPERKOWE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 01.05.2013 08:00
Smakowite pierogi :)
teresa18 29.03.2013 19:11
z koperkiem na pewno aromatyczne
[email protected] 12.08.2012 17:19
fajny pomysl na pierogi
sylwia / sytofala 28.06.2012 20:35
na koperek w takim wydaniu nigdy nie wpadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak