Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w imbirze

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
oliwa 5 łyżek
sól do smaku
sok z cytryny 2 łyżki
Imbir mielony Prymat 1/4 łyżeki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w imbirze

Czosnek należy rozgnieść i połączyć z oliwą, solą, pieprzem, imbirem i sokiem z cytryny. Tak przygotowaną marynatą natrzeć porcje piersi z kurczaka i odstawić w chłodne miejsce co najmniej na godzinę. Piersi grillować z obu stron na rozgrzanym ruszcie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 13.02.2014 09:21
smaczne jedzonko
Seba 23.11.2013 07:18
fajny przepis
IKrakowianka 15.03.2013 21:41
lubię takie "eksperymenty" w kuchni
bercik1 11.12.2011 22:08
Nie lubię imbiru.
Juleczka20 22.11.2011 10:43
pyszność
kasiaw 02.04.2011 23:49
smakowicie brzmi
linka1312 18.09.2010 19:37
skusze sie gdy bedzie jakas okazja
Iwusia 28.07.2010 19:32
Bardzo fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak